Blogg

Julens alla underbara måsten

Låt oss prata stress. Nu när julen närmar sig ökar stressen. Jag ser hur människor runt mig stressar sönder för att hinna med att pynta, handla julklappar och umgås med sina nära och kära.

Jag älskar julen och allt med den, men när människor runt mig stressar blir jag arg och ledsen. Jag tycker inte om när något som ska vara kul förvandlas till ett måste. När något glädjande helt plötsligt blir tråkigt och stressigt.

Tillexemplet det där med att handla julklappar, varför ska alla förvandla det till ett måste. Jag tycker att det är något givande och kul. I samma sekund som vi överger viljan att ge utan egen vinning, försvinner julens mening.

Det finns inget bättre än att se din kärlek öppna sin morgonpresent alldeles nyvaken och rufsig i håret. Se hur förvånad han blir, men framförallt glad och tacksam. Jag vill överraska och ge under julen. Ta inte detta ifrån mig. Fyll mig inte med stress och ångest över att pengarna inte räcker till. Prislappen är så irrelevant som något någonsin kan bli. Det är klyschigt nog tanken som räknas och jag tror att vi tillsammans måste hitta tillbaka till tanken bakom julen. Tanken att vi alla ska vara tillsammans och njuta av varandras sällskap. Ta vara på tiden vi får tillsammans och stanna upp från livets alla krav.

Jag vill kramas, skratta och bara få finnas i jul. Låt oss göra det. Slå bort stressen och paniken. Låt julefriden fylla våra kroppar och sinnen. För så länge vi är tillsammans så kommer julens glädje infinna sig med eller utan svindyra julklappar.