Blogg

De frågar mig hur det är med mitt datoranvändande egentligen...

Om jag lägger för mycket tid framför datorn? Tveksamt. Mina ögon är förmodligen inte mer fyrkantiga än dina. Nej, det jag i stället får höra är att jag inte är tillräckligt aktiv på sociala medier. Bekännelse: jag har inte ens Twitter! Fattar ni! Till och med Pensionsmyndigheten har ju det… Jag upprepar: Till och med Pensionmyndigheten! Något måste hända, och det snabbt. Ut ur skuggan och in i strålkastarljuset – offentligheten, här kommer jag! Fint, då är det bestämt. Men sen då? När jag är trött på dubbelhakor på Snapchat och inte ens orkar skiva en banan över frukostgröten till en Instagrambild…

Jag är 24 år, och medan svenska myndigheter briljerar på sociala medier så är jag rastlös och uttråkad. När kommer nästa stora grej, ni vet, den efter Internet? Jag vill knäppa med fingrarna och teleporteras in i ditt vardagsrum, i stället för att nå dig med ord på en skärm. Är det verkligen JAG som ligger efter i tekniken då? Har ni någon gång tänkt på att det kanske är ni?

Tillbaka till nutid: jag vrider och vänder på frukostgröten, men det är grå sörja i alla ljus. Jag tänker: vem sjutton blir inspirerad av det här? Och hur många frukostar kan en människa egentligen lägga ut på nätet?

Jennie Johansson