Blogg

Om skräckfilmsdebuten

– Men vi fyller ju faktiskt 18 år. Tillsammans!
Så resonerade jag och mina två kompisar första gången vi tittade på skräckfilm. Vi hade lite problem att få igång videon utan hjälp från en vuxen men till slut var den igång. Filmen om Chuckie. Dockan man inte vill ha tebjudning med…
Kuddarna vi tryckte för ansiktet när det blev för läskigt var inte tillräckligt, vi fick sänka ljudet. Och varje gång vi vågade titta så lyckades vi förstås göra det vid helt fel tillfälle och skrek in i kuddarna. – Äsch, det var väl inget, sa den ena kompisen när vi skulle skiljas åt på kvällen.
Men väl hemma hade jag svårt att sova. I hyllan mittemot min säng satt liksom alla gosedjur och stirrade på mig… En skräck som faktiskt varade i ytterligare ett par år och resulterade i att alla synliga leksaker hamnade i lådor på husets ovanvåning. Ändå kunde jag drömma om att leksakerna skar sig ut ur lådan med kniv och gick på led ner till mitt sovrum för att hämnas…

 


Hur var din skräckfilmsdebut?
Skriv till oss och berätta!

Jennie Johansson