Blogg

Hösten är ju bara en pina

Varje år kämpar vi oss igenom den mörka hösten och vintern och går och längtar på sommarvärmen. Sorgligt nog passerar den lika fort som den dyker upp och vi är återigen fast med ruggig kyla och blåst.

Jag förstår inte hur folk kan tycka om hösten. Ja visst det är fina färger, men det är ju det enda positiva. Dessutom varar det inte allt för länge. Träden är vackra i någon vecka och sen faller ju löven till marken och det blir bara grått och dystert.

Vädret är ju inte heller kul för den delen. Det är mörkt, grått, kallt, regnigt och blåsigt. Det får ju en att söka sig inomhus för en vill ju inte vara ute i det. Det kan ju dock i och för sig leda till att det blir just mysigt inne när vädret är kasst ute men skulle hellre föredra att vara ute.

Sommaren är ljus, full av värme och man blir på gott humör. Vintern är också ljus om det är snö, man blir glad av exempelvis när det snöar och faktum av julen är runt hörnet. Våren är på väg att bli ljus och är därför positiv eftersom det ska leda till den heliga sommaren. Hösten däremot är bara ett evigt mörker och bara en ren och skär pina som man kämpar sig igenom varje år.

Våren kan jag tolerera men hösten har ju i stort sett inget positivt. Bara faktum att sommaren är över gör ju en dyster. Nej jag hade gärna kunnat vara utan hösten om jag fick välja, ser inte vad som är positivt med det.


Dennis Johansson