Blogg

Omstart

För inte länge sen beslöt jag mig för att återuppta mitt gitarrspelande. Sist jag kan minnas att jag spelade gitarr var i mitten av högstadiet för ungefär fem år sedan. Efter att ha lyssnat väldigt mycket på The Beatles på senaste tiden, och andra klassiska rockband för den delen, kunde jag till slut inte hålla mina fingrar i styr längre. Jag slog till och köpte en akustisk gitarr till mig själv.

Alltid har jag tänkt att det hade varit coolt att kunna spela mina favoritlåtar på gitarr. Nu när jag faktiskt har en helt egen gitarr ser jag inget som borde kunna hindra mig från just det. Dock fanns det ju något som kunde hindra mig, mig själv. Faktum att jag inte spelat gitarr på länge visade sig tydligt när jag satte mig ner med den för första gången. Jag trodde ändå att något av det jag hade lärt mig för länge sedan skulle sitta i, men ack så fel jag hade. Det fick bli att starta om från början.

Ackorden fick jag nöta in igen och bita mig förbi smärtan i fingrarna. När jag nådde den punkten då jag inte ansåg mig själv längre som en absolut nybörjare började jag ge mig på några musikstycken. Det är ju några låtar som vore en dröm att kunna spela men det kommer med tiden. En låt som jag kände att jag ville ge mig på direkt var ”Here Comes the Sun” med The Beatles. En otroligt vacker låt på akustisk gitarr och likaså otroligt svår för min del. Sakta men säkert börjar den dock sätta sig.

Nu när jag kommer hem från skolan brukar jag sätta mig en liten stund varje dag och öva. Det må vara svårt, dock märks det att övning ger färdighet. Skulle jag trots allt inte bli särskilt bra på gitarr så ser den i alla fall vacker ut hängandes på väggen.

Dennis Johansson